Què fem?

«De vegades treballes amb pedra, de vegades amb fusta, altres cops amb cartró pedra, però tot neix del mateix: de l’escultura».

Josep Manel Casserras i Solé

  • Construcció d’imatgeria festiva.

Ens ocupem de tot el procés creatiu, des de la proposta inicial en esbós fins el resultat final, inclosos tots els complements. Sovint es parteix d’una idea prèvia del client, però també són freqüents els retrats de persones. Realitzem peces úniques: modelem el gegant en fang i d’allí en fem el motlle, del qual sortirà la figura.

Per les nostres obres combinem els materials tradicionals, com la fusta i el cartró pedra, amb els avantatges dels materials moderns com la fibra de vidre i les resines. Dracs, àligues, gegants, gegantons, capgrossos i bestiari variat porten la nostra firma: a l’apartat catàleg d’imatgeria d’aquesta pàgina s’hi recull la majoria d’obra que ha sortit del taller.

Els ulls de vidre que donen vitalitat a la mirada, la invenció dels braços articulats dels gegants, l’ús de pigments en la pintura a l’oli, així com les tècniques i materials tradicionals són alguns dels trets diferencials de la nostra obra. Gegants i bestiari exclusiu, únic per cada ciutat, poble, barri o associació, seguint la tipologia de construcció clàssica catalana, amb resultats lleugers però resistents.

Realitzem gegantons de menor altura que els gegants originals, escalats a una mida inferior, especialment aptes per als geganters més joves, facilitant que s’introdueixin en el món geganter. Capgrossos, dracs, àligues, gegants, gegantons, bestiari, complements (porres, espases, barrets…), joies… l’experiència de tres generacions ens avala.

(((fotos de la draqueta i del comtecillo en plan lo ultim q sha fet i q la gent flipi)))


  • Conservació i restauració.

Al taller treballem sovint en la conservació i restauració de tot tipus d’imatgeria, ja sigui provinent de la nostra obra o no.

Restaurem imatgeria antiga, ja siguin gegants, bestiari o d’altres (religiosa per exemple).

Creem noves peces a mida (braços, mans…) per substituir les antigues, sovint de major pes o massa deteriorades.

Arreglem els desperfectes i accidents propis de l’activitat gegantera, consolidem les parts malmeses i les repintem.

El disseny i l’execució de noves vestimentes dissenyem i  també és freqüent.

 

((fotos Sant Joan, canvis de vestits, geganteta abans i després. Prat?..))


  • Reproduccions.

Comptem amb un ampli ventall de materials (cartró, diferents tipus de resines ecològiques…) amb els quals realitzem reproduccions de la imatgeria que ha sortit del nostre taller. A l’apartat Botiga podeu veure quines reproduccions tenim dels elements festius de Solsona.

Figures Gegants Catalunya

((fotos figuretes, trofeus, medalles, ermites, pedra )).

A l’apartat què fem trobareu tota la informació referent a les diferents facetes del nostre taller.